1980-talet - Rose-Maries

Rose-Maries
Till innehåll
Scenbygge a lá tidigt 80-tal, Arnabergets loge
i Eksjö. Evry ensam på scenen.
Ola, Olle och Rose-Marie på Ponderosa, Blekinge
Östergötland är nu den stora marknaden. 1984 kommer första skivan, "Små nära ting". Av melodierna är Sommarfrieri skriven av Ola. Sommarfrieri återanvändes igen på den senaste skivan, Ett ögonblick av evighet. En låt, Sommarsafari, var skriven av Ola och Berit tillsammans.
1984 hände mycket. Den första skivan men också det första utlandsjobbet, två veckor på Kanarieöarna. Spelning varje kväll utom måndag. Speltiderna var mellan 20.00 och 24.00 så det fanns gott om tid till sol, bad och hålligång också.
Buss måste man ha när man är ett dansband. Ju större desto bättre. Den här var underbar att åka i men alltför ofta på reparation. Här på väg till Norge för att överraska ett norsk dansband vi träffat på Kanarieöarna.
I början av 1986 beslutar Rose-Marie sig för att 23 år på vägen är tillräckligt. Berit blir ensam i frontlinjen.

1987 slutar Kenth av familjeskäl. Han och Evy får då sitt andra barn. Ola och Berit är faddrar till henne. Olle drog också vidare mot nya äventyr. Två nya medlemmar måste hittas. Peter tar över basen och Tomas tar över trumpinnarna. Tomas måste dock överge oss efter ca ett halvår då han fick problem med handlederna. Nenne kliver in som trummis. Peter hade ett förflutet som heltidsmusiker i Peter Rudenborgs orkester och Nenne spelade tidigare i Danes. Nenne var som alla trummisar glad och lite galen. Han tyckte en tid att det kunde vara bättre att stå och spela. Alla sätt är bra utom de tråkiga.
Peter stannade inte så länge, andra intressen tog över. Jörgen började istället och han blev kvar desto längre.
Jörgen blev kvar ända till 1996.
1989 gifte sig Berit och Ola. Möhippan ordnades av det gamla Tossingegänget.

Berit gjorde ett bejublat uppträdande som Playboykanin på Hotell Witt. Orkestern blev något förvånade när Berit utan prut vet både vilken låt och vilken tonart hon vill sjunga.
1989 omkommer Evry i en olycka. Berit tar över rollen som kapellmästare. Lasse Thörnqvist får det svåra uppdraget att ta över som klaviaturspelare men det ordnar han på ett fantastiskt sätt. Lasse spelar nu med Lasse Trofasts orkester.
© Rose-Maries 2023
Tillbaka till innehåll