1990-talet - Rose-Maries

Rose-Maries
Till innehåll
I januari 1990 föddes Ida, ni kan höra henne på låten Ett litet ord på vägen på CD:n Ett ögonblick av evighet. Berit stod på scen bara några dagar innan förlossningen, en tradition som hon hållit på även när det gäller de andra barnen.
30-års fest, tenorsaxen är en present från Berit. På bilden Ola, Jörgen, Lasse och Nenne.
1991 börjar Christer sin bana i orkestern. Han är då en ung sjuttonåring utan skägg och körkort men med dragspel som huvudinstrument, minst sagt ovanligt men tur för oss. Hans pappa Rune fick hämta honom på morgonkvisten när vi kom hem från spelningarna.  1993 lyckas vi äntligen göra en inbrytning på marknaden i Skåne. För oss var det en kick och ett tillfälle för oss att få spela för en ny publik. 1994 kommer CD:n "Ge mig en chans ikväll". Vi breddar oss och börjar också spela kultis. 1994 kliver Berits lillebror Göran in på scenen.

Bilden tänkt för omslaget till "Ge mig en chans ikväll" men det blev en annan
1996 gör vi CD:n "Källarschottis" som verkligen går hem bland gammaldansarna runtom i landet. i samma veva tar Fredrik över staffettpinnen från Jörgen. Våren 1998 får vi klar uppföljaren "Sockerpillret", som även den blir en succé. Framtiden ser ljus ut!


Orkesterfordon, 1993-1998
Berit med Ebba i magen den varma sommaren 1997. Det är bara några dagar kvar till den planerade nedkomsten så orkestern är förstärkt med en gammal bekant. Lasse Thörnqvist. Spelningar bokas i många fall mer än nio månader före engagemanget så. sommaren 1997 var en mycket intensiv tid med många spelningar i Skåneregionen. Inte så bra planerat kan tyckas. Att resa många mil med magen full av barn är inte lätt så Ola och Berit ställde husvagnen på Kvidinge campingplats.Lasse, Fredrik, Berit, Ola, Göran och Christer inför sista spelningen före Ebbas födelse.
© Rose-Maries 2023
Tillbaka till innehåll